SMAKI: 1. DZICZYZNA: Źródło lizyny i leucyny. Mięso i produkty pochodzące z dziczyzny stanowią cenne źródło żelaza, selenu, miedzi i cynku. Są to składniki mineralne odgrywające istotną rolę w pobudzaniu funkcji obronnych organizmu, jak i stymulacji właściwości przeciwutleniających płynów ustrojowych. Odgrywają również istotną rolę w regulacji funkcji skóry. Dziczyzna jest także źródłem witaminy B12, niacyny oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.
Skład: mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (65% w tym dziczyzna 15%), warzywa (marchew 1,7%), zboża ( ryż naturalny brązowy 1,2%), oleje i tłuszcze (olej lniany 0,2%), substancje mineralne, bazylia 0,01%
2. INDYK: Źródło lizyny, tryptofanu, metioniny i cystyny. Ponadto tłuszcz z mięsa indyka, jako nieliczny w grupie surowców mięsnych, jest cennym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny n-6. Surowce pochodzące z indyka są cennym źródłem selenu, cynku i fosforu, a poprzez niewielką zawartość tkanki łącznej mięso z indyka należy do surowców lekkostrawnych o wysokich walorach odżywczych.
Skład: mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (65% w tym indyk 15%), warzywa (marchew 1,75%), zboża (Ryż naturalny brązowy 1,2%), oleje i tłuszcze (olej lniany 0,2%), substancje mineralne, bazylia 0,01%
3. JAGNIĘCINA: Źródło lizyny, leucyny, metioniny i cystyny, które wpływają korzystnie na skórę oraz sierść psów. Ponadto jest źródłem składników ważnych metabolicznie: witaminy B12, niacyny oraz cynku – składnika mineralnego odgrywającego istotną rolę w regulacji funkcji skóry
Skład: mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (65% w tym jagnięcina 15%), warzywa (marchew 1,7%), zboża ( ryż naturalny brązowy 1,2%), oleje i tłuszcze (olej lniany 0,2%), substancje mineralne, bazylia 0,01%
4. KURCZAK: Żródło fenyloalaniny, lizyny i leucyny. Ponadto mięso z kurczaka stanowi źródło cynku i selenu – składników mineralnych odgrywających istotną rolę w pobudzaniu funkcji obronnych organizmu. Stymulują one również właściwości przeciwutleniające płynów ustrojowych oraz odgrywają istotną rolę w regulacji funkcji skóry. Karma jest także źródłem niacyny i ryboflawiny, które wpływają na metabolizm. Dzięki zastosowaniu mięsa z kurczaka skład kwasów tłuszczowych jest bardzo korzystny i jako jeden z nielicznych zawiera dużą ilość kwasów tłuszczowych n-6 wpływających na kondycję skóry i poprawiających wygląd sierści.
Skład: mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (65% w tym indyk 15%), warzywa (marchew 1,75%), zboża (Ryż naturalny brązowy 1,2%), oleje i tłuszcze (olej lniany 0,2%), substancje mineralne, bazylia 0,01%
5. WOŁOWINA: Źródło lizyny, leucyny i izoleucyny. Dodatkowo wysoka zawartość metioniny i cystyny w mięsie wołowym zmniejsza konieczność uzupełniania tych aminokwasów poprzez dodatek produktów zbożowych. Wołowina i jej surowce stanowią doskonałe źródło selenu, żelaza oraz miedzi – składników mineralnych odgrywających istotną rolę w pobudzaniu funkcji obronnych organizmu, jak i stymulacji właściwości przeciwutleniających płynów ustrojowych.
Skład: mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (65% w tym wołowina 15%), warzywa (marchew 1,75%), zboża (Ryż naturalny brązowy 1,2%), oleje i tłuszcze (olej lniany 0,2%), substancje mineralne, bazylia 0,01%